שימוש במצלמה ב-Mac
מחשבי Mac רבים כוללים מצלמה מובנית הממוקמת בסמוך לקצה העליון של הצג. המצלמה מופעלת אוטומטית בעת פתיחת יישום (כגון FaceTime או Photo Booth) או בעת שימוש במאפיין (כגון סימון או מצביע ראש) שיכול להשתמש בה. כשנורית ירוקה לצד המצלמה דולקת, סימן שהמצלמה מופעלת. המצלמה נכבית כשסוגרים את כל היישומים או המאפיינים שיכולים להשתמש במצלמה.
ניתן להחליט אילו יישומים יורשו להשתמש במצלמה של ה‑Mac. ראה/י בקרת גישה למצלמה.
צילום תמונה או הקלטת וידאו
צילום תמונה או סרטון של עצמך: מידע נוסף: צילום תמונה או וידאו ב-Photo Booth.
צילום תמונה או סרטון של המסך: ראה/י צילום או הקלטה של המסך.
שימוש באפקטי וידאו
יש לעבור ליישום שמצלם וידאו, כגון FaceTime.
יש ללחוץ על בשורת התפריטים ולאחר מכן ללחוץ על רכיב כלשהו מהרכיבים הבאים:
מרכז הבמה: עוזר לשמור אותך ואת כל מי שאיתך במסגרת. מי שמשתמש ב-iPhone בתור מצלמת רשת יכול לבחור בין האפשרויות ״ראשית״ ו״אולטרה רחבה״. (המאפיין ״מרכז הבמה״ זמין ב-Apple Studio Display, במחשבי Mac עם מצלמת 12MP Center Stage או כשמשתמשים ב״המשכיות במצלמה״ עם iPhone 11 ואילך.)
פורטרט: הרקע מטושטש אוטומטית והאדם המצולם בפוקוס. (המאפיין זמין במחשבי Mac עם Apple silicon או בעת שימוש ב״המשכיות במצלמה״ עם iPhone XR ואילך). יש ללחוץ על לצד ״פורטרט״ כדי להשתמש במחוון שמתאים את רמת הטשטוש של הרקע.
תאורת אולפן: מעמעם את הרקע ומאיר את הפנים. (המאפיין ״תאורת אולפן״ זמין במחשבי Mac עם Apple silicon או עם המאפיין ״המשכיות במצלמה״ בדגמי iPhone 12 ואילך). יש ללחוץ על לצד ״תאורת אולפן״ כדי להשתמש במחוון להתאמת עוצמת תאורת האולפן.
רקע: מציע אפשרויות רקע לשימוש בשיחות וידאו. יש ללחוץ על לצד “רקע” כדי לבחור רקע עבור המצלמה. ניתן לבחור מבין הגרדיאנטים של צבעים ותמונות הרקע של המערכת, או להוסיף תמונה משלך.
תגובות: הוספת תגובות כמו לבבות, זיקוקים ועוד. מידע נוסף: הוספת תגובות
תצוגת שולחן: הצגת הפנים שלך ומבט-על של השולחן שלך בו זמנית. (המאפיין ״תצוגת שולחן״ זמין במחשבי Mac עם מצלמת ״מרכז הבמה״ 12 מ״פ או בעת השימוש ב״המשכיות במצלמה״ עם iPhone 11 ואילך.) מידע נוסף: שימוש ב"תצוגת שולחן".
מסגור ידני של הווידאו
ניתן לכוונן את הפריים של הווידאו כשמשתמשים במצלמה בעלת זווית רחבה (כמו מצלמת 12MP Center Stage) והמאפיין "מרכז הבמה" מושבת.
יש לעבור ליישום שמצלם וידאו, כגון FaceTime.
אם נעשה שימוש ב-iPhone כמצלמת אינטרנט, יש לחבר את ה-iPhone ל-Mac באמצעות מעמד.
יש ללחוץ על בשורת התפריטים, להשבית את "מרכז הבמה", להחזיק את המצביע מעל לתצוגה המקדימה ואז לבצע כל פעולה רצויה מבין הבאות:
הגדלה/הקטנה: ניתן לעבור בין 0.5x ל-1x כדי לבצע הגדלה או הקטנה במהירות (בהתאם לדגם שלך). לקבלת הגדלה או הקטנה מדויקות יותר, יש לגעת נגיעה ארוכה בפקדי ההגדלה/הקטנה ולגרור את המחוון ימינה או שמאלה.
גלילה: יש ללחוץ על הסמן ולגרור אותו בתצוגה המקדימה כדי להתאים את מה שברצונך להציג בווידאו שלך.
חזרה למרכז: יש ללחוץ על הכפתור ״חזרה למרכז״ כדי לזהות באופן אוטומטי את הפנים שלך ולמסגר אותך במרכז.
איפוס המסגור: יש ללחוץ על הכפתורים 0.5x או 1x בתצוגה המקדימה.
שיפור איכות התמונה
ניקוי המצלמה: יש להשתמש בפיסת בד רכה, שלא מותירה מוך, כדי לנגב את המצלמה.
שינוי התאורה: יש לוודא שהתאורה מגיעה מקדימה, ושמאחוריך לא מאוד מואר, לדוגמה, כשלפניך חלונות.
שיפור הרשת האלחוטית: יש להתקרב אל הנתב האלחוטי ולוודא שאין חפצים שמפריעים לאות שהוא משדר, כמו למשל קירות.
שינוי ההגדרות של יישום: יישומים מסוימים עשויים לאפשר שינויים באיכות המצלמה. יש לבדוק את הגדרות היישום ולשנות אותן בהתאם לצורך.
למידע נוסף ניתן לעיין במאמר מחלקת התמיכה של Apple בשם אם המצלמה המובנית ב-Mac לא עובדת.
כדי לקבל מידע נוסף בנושא השימוש במצלמה עם יישומים ספציפיים, ניתן לקרוא את המדריך למשתמש ב‑FaceTime, המדריך למשתמש ב״הודעות״ והמדריך למשתמש ב‑Photo Booth.